Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 66
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 82
Bakımlı, ışıl ışıl parlayan saçlara kavuşmak için kullandığınız kimyasal saç bakım ürünleri çöpe atın! Onların yerine evde, kendinizin yaptığı “doğal saç bakım ürünleri” kullanabilir ve çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz!
Bakımlı saçlara sahip olmak hepimizin isteği… Defalarca kimyasal içerikli ürünlerle yıkanan, boyanan ve türlü türlü işlemlere tabi tutulan saçlarımızın zamanla yıpranması ise maalesef kaçınılmaz sonuç.
Oysa saç bakımınız için evde, kendi doğal saç bakım ürünlerinizi yapabilir, böylece kimyasal ürünlerin zararlarından korunabilirsiniz.
Bunun için “öncelikle” yapmamız gereken nedir?
İlk önce yapılması gereken aksiyon hepimizin evinde olan, büyük küçük demeden yediden yetmişe hepimizin kullandığı ve marketlerden satın almış olduğumuz “kimyasal içerikli şampuanlardan” uzak durmak !
Neden mi?
Çünkü o saçımızı yıkadığımız “şey” artık şampuan olmaktan öte bir hal aldı da ondan!
” Şampuan | Nasıl Bu Kadar Zararlı Hale Geldi? ” yazımda şampuanın nasıl değiştiği ve ilk kimyasal deterjan hammaddesinin ne zaman içine eklendiği ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Yıllar geçtikçe gelişen ve gelişmeye devam eden kimya sanayiisi neticesinde de günümüz şampuanların içindeki maddeler ve zararları her geçen gün artmakta.
E durum böyle olunca, kendimizi, sevdiklerimizi ve tabi ki de ekolojik yaşamı da içerisinde bin bir çeşit kimyasal bulunan bu şampuanlardan ve bu şampuanların atıklarından korumalıyız…
Ama sadece bununla bitmiyor ki saç bakımı için kullandığımız ürünler..
Özellikle biz kadınlar!
Saç bakımı için kullandığımız saç kremleri, saç spreyleri, saç maskeleri başta olmak üzere zararlı kimyasalla donatılmış bir dolu ürün kullanıyoruz .
Hele de kız çocuklarının saçlarını daha kolay tarayabilelim diye kullandığımız o kolay saç tarama spreyleri..
Kendi saçlarımız için de kullanıyoruz bu kolay saç tarama spreylerini evet, ama özellikle “çocuklar için” üretilmiş olan kolay saç tarama spreyinin zararlarının olmayacağını düşünüyorsanız, bir daha düşünün derim !
Çünkü yanılıyorsunuz !
Bu kimyasalları sürmeden de saçların kolay taranması için doğal yöntemler pekala mevcut…
Sizden kullanmakta olduğunuz ya da kullanmayı düşündüğünüz tüm saç bakımı ürünlerinizi tekrar elinize alıp etiketindeki içindekiler listesini okumanızı ve aslında nelere maruz kaldığınızı görmenizi istesem ?
Saç Bakım Ürünleri İçindeki Zararlı Maddeler
Kullandığınız kimyasal ürünlerin içindeki zararlı maddelerin zamanla saçınızın yıpranmasına sebep olduğunu biliyor musunuz?
Peki nedir saç bakım ürünleri içindeki bu zararlı kimyasallar?
Sağlıklı saçlar %88 protein ve %12 sudan oluşur.
Kimyasal içerikli saç bakım ürünlerini kullandığımızda nem ve protein dengesi bozulur ve saçlar sağlığını kaybeder.
Protein saça dayanıklılık ve şekil vererek saçımıza nem, canlılık ve elastikiyet katar.
- Marketlerdeki şampuan ve saç kremlerinin büyük bir bir kısmı silikon bazlıdır.
Silikon, yani Dimethicone ve Dimethiconol , saç tellerinin etrafını sararak saçlarımızın daha parlak ve dolgun görünmesini sağlar.
Ama saç telinin nem almasını da bloke eder ve saç tellerimiz kurur.
Kuruyan saçlar parlaklığını yitirir ve saçlarda kırıklar oluşmaya başlar.
Böyle sorunlarla karşılaşmamak için silikon bazlı olmayan, içeriğinde “uçucu yağlar” bulunan şampuanlar kullanılmalı.
- Ayrıca şampuanlarda nemlendirici olarak gliserin bulunur.
Doğal gliserin yerine Sodyum Loret Sülfat (SLES) veya daha da kötüsü Sodyum Loril Sülfit (SLS) içeren şampuanlar kullanmaktan kaçınmalısınız çünkü bu maddeler saçı tahriş eder, yağlı, kepekli ve kaşıntılı bir kafa derisine neden olur.
- Ayrıca kullandığınız şampuanın petrol türevi maddeler içermediğinden de emin olmalısınız.
Mesela, hemen şimdi kullanmakta olduğunuz şampuanın etiketindeki içindekiler listesine bir bakın.
O ürünü kullanırken aslında hangi maddelere maruz kaldığınızı ve sağlığınıza ne gibi etkileri olduğu konusunda çok daha net fikirlere sahip olmak için ” Şampuanların İçindeki Maddeler ve Zararları ” yazımda yapmış olduğum listeden o maddeleri bulun.
Böylelikle şampuanınızda bulunan kimyasal maddelerin neler olduğunu ve size ve ekolojik yaşama ne gibi zararları olduğunu öğrenebilirsiniz.
Edindiğiniz sonuca göre kullanıp kullanmamaya siz karar verin! Ama şunu unutmayın! Bu ürünleri kullanmak zorunda değilsiniz! Kullandığınız tüm bu kimyasal ürünlerin başka alternatifleri var …
Üstelik hem zararsız, hem de doğal !
Kişisel bakım adı altında aldığınız tüm kimyasal içeren ürünlerin oluşturduğu bu risklerden kurtulmak için doğal saç bakım ürünlerinin ne derece gerekli olduğu konusunda hemfikir olacağımıza inanıyorum…
Doğal Saç Bakım Ürünleri
Günlük kişisel bakımınızın vazgeçilmez ürünü olan, saçlarınızı temizlemek için sıklıkla kullanmakta olduğunuz şampuanı değiştirerek doğal saç bakım ürünleri kullanmak için ilk adımı atabilirsiniz.
Öncelikle kendi saçınıza uygun tüm bu zararlı kimyasal maddelerden arınmış doğal bir şampuan yapmalı veya satın almalısınız.
Saçınızın ihtiyacı olan tüm bakımları doğal ürünler kullanarak sağlamak mümkün!
Örneğin saçınıza istediği nemi hindistan cevizi yağı ile yapacağınız doğal saç maskesiyle sağlayabilir, uzun ve gür saçlara kavuşmak için sinemaki otu ile saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.
Aktarlardan veya doğal, ekolojik ürün satan yerlerden “doğal ürün” adı altında satın almayı düşündüğünüz şampuanı veya saç bakım ürünlerini alırken, lütfen yine ve her zaman ürün üzerinde bulunan etiketteki içindekiler listesini okumayı ihmal etmeyin!
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 66
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/dogalyasamlar.com/httpdocs/wp-content/themes/goodnews5/framework/functions/posts_share.php on line 82